Πώς ξεκίνησε
Μυρωδιές από βανίλια και πορτοκάλι ξεχύθηκαν από το φούρνο της γιαγιάς. Τα αγνά προϊόντα ζυμώθηκαν από έμπειρα χέρια. Ψήθηκαν, σιροπιάστηκαν και πασπαλίστηκαν με σουσάμι….
Η παραδοσιακή συνταγή πέρασε από γενιά σε γενιά. Τα ‘’φιογκάκια’’ Δράμας ‘’αιχμαλώτισαν’’ μυρωδιές που ξυπνούν σε όλους μας παιδικές μνήμες. Η αρτοποιϊα Σιούτα από το 1979 δημιουργεί με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες προϊόντα άρτου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα ‘’φιογκάκια’’ που κέρδισαν από την πρώτη στιγμή την αγάπη της τοπικής κοινωνίας. Φτιαγμένα από επιλεγμένα υλικά διεκδικούν επάξια τον τίτλο του παραδοσιακού τοπικού προϊόντος του νομού Δράμας.
Τα φιογκάκια είναι μια γλυκιά απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας. Στο πρωινό συνοδεύουν κάθε είδους ρόφημα και ‘’οπλίζουν’’ τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια. Μπορούν επίσης να σερβιριστούν σ’ ένα brunch ως γλυκό ‘’επιστέγασμα’’. Είναι ένα snack για το σχολείο, τη δουλειά, την εκδρομή.
Παίρνουν τη θέση τους δίπλα στα αλμυρά κεράσματα σ΄ ένα απογευματινό κάλεσμα για τσάι και ‘’κλέβουν την παράσταση’’. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα παραδοσιακά γλυκά στο γιορτινό τραπέζι. Ταιριάζουν δένουν αρμονικά και απολαυστικά με πραλίνες, παγωτό καϊμάκι ή μαστίχα και απογειώνουν γευστικά κρέμες και μαρμελάδες με άρωμα εσπεριδοειδών.